Cashr.nl Meer kassa voor minder

Logo-cashr+meerkassa-NL

In een onderzoek door het CBS geven bedrijven aan steeds meer voordeel te hebben van clouddiensten.

Toch maakt slechts 1 op de 5 horeca-ondernemingen gebruik van betaalde dienstverlening vanuit de cloud. Kassasystemen uit de cloud worden vaak nog eng gevonden, en helemaal als daarbij ook nog mobiele devices als smartphones en tablets worden gebruikt.

De volgende fabels worden wel eens genoemd, maar vormen niet de beren op de weg die ze in eerste instantie misschien lijken te zijn.

Sterker nog, ze zorgen voor een rem op innovatie in de horecabranche, waardoor ondernemers omzet mislopen.

Fabel 1: cloud is niet veilig

Vooral als het om financiële data gaat is het belang van veiligheid groot. De data worden bijcl oud computing in datacentra opgeslagen en zijn daar veiliger dan op de eigen pc.

Bovendien worden de gegevens niet op één maar op twee geografisch verschillende plekken bewaard. De cloud biedt online beschikbaarheid, op elk moment en overal. Zelfs als de onderneming onverhoopt in vlammen op gaat, of bij een aanval van cybercriminelen. Alle omzetten blijven ongeacht dit onheil netjes gearchiveerd en opvraagbaar.

Fabel 2: bij diefstal of brand is alles kwijt

Met een online kassa is de ondernemer verzekerd van opslag van alle aangeslagen

bedragen. De online kassa uit de cloud biedt meer veiligheid tegen diefstal of brand dan een traditionele kassa of kassa’s die gebruik maken van een server.

Alleen in het geval dat een tablet of smartphone gestolen wordt voordat er gesynchroniseerd is, kan enige vorm van dataverlies ervaren worden. Dat verlies blijft echter beperkt, omdat er continu en real-time geschakeld wordt tussen alle gebruikte devices en de cloud. Bij diefstal van een van de smartphones, blijft afrekenen met de klant gewoon mogelijk door een ander device te gebruiken (bijvoorbeeld de hoofdkassa op de balie of een andere smartphone).

Fabel 3: wifi-ontvangst is onbetrouwbaar

Het aanleggen van een wireless netwerk voor het ontvangen van internet is een basisbehoefte voor een online kassa. Door het wifi-netwerk op te delen in een publiek domein (voor gasten) en een netwerk waar alleen de online kassa’s gebruik van maken, ontstaat een stabiel, betrouwbaar en altijd beschikbaar netwerk.

Fabel 4: niet kunnen afrekenen bij storing of buiten bereik

De online kassa is voortdurend in verbinding met de databank in de cloud. Op het moment dat de verbinding even onderbroken wordt, zal de informatie lokaal worden opgeslagen.

Wanneer de verbinding hersteld is, wordt deze data alsnog naar de cloud gebracht. Daar wordt alle data meteen gebackupt. Met een zogeheten native app is het synchroniseren van de kassa’s altijd mogelijk, in tegenstelling tot een webapplicatie waarvoor een internetverbinding vereist is.

Dit synchroniseren gebeurt ook in de cloud, met de centrale database. Zo weten alle online kassa’s per tafel of klant wat er besteld is en nog afgerekend moet worden. Mocht zich een storing voordoen, of als bijvoorbeeld de runner op een terras buiten bereik van het wifi-punt komt, kan men toch met de app blijven werken.

Zodra de verbinding weer is hersteld, maakt de app weer contact met de andere devices in het netwerk en worden de gegevens tot de laatste handeling bijgewerkt.

Fabel 5: mobiele devices zoals tablets zijn niet duurzaam

Vooropgesteld dat een kassa soms veel te verduren heeft, is een tablet, zoals de iPad, duurzamer dan verwacht. Voor de gemiddelde levensduur wordt 3 tot 5 jaar aangehouden.

Waar bij een traditionele kassa van € 5.000,- misschien een langere levensduur beloofd wordt, is de vervangingswaarde van een enkele iPad te verwaarlozen. Bovendien gaat het  om modernere hardware en is de software die erop draait, voortdurend aan verbeteringen onderhevig en kinderlijk eenvoudig te updaten door simpelweg de nieuwe app erop te plaatsen.

Fabel 6: de pin kan niet worden gekoppeld

Gebruikers van pinterminal kunnen ervaren dat er tijdelijk geen integratie met een kassasysteem beschikbaar is. Door te kiezen voor de pinterminal die het beste samenwerkt met het online betalingssysteem, is dit probleem verholpen. Pinterminal Worldline Atos Yomani is bijvoorbeeld moeiteloos te koppelen aan Cashr, een online kassa voor smartphones en tablets.

Tal van voordelen

Online kassasystemen uit de cloud bieden horeca- en retailondernemers dus talrijke voordelen.

Het werkt niet alleen veiliger en sneller dan een traditionele kassa, het verhoogt ook het gebruiksgemak voor de ondernemer. Bonnetjes tellen of de voorraad opnemen behoort tot de verleden tijd – beiden zijn al verwerkt in de administratie. De ondernemer heeft zo altijd up-to-date inzicht in de omzet van alle filialen, plaats- en tijdongebonden en hoeft dus eigenlijk niet meer op de zaak aanwezig te zijn. Opschalen is ook eenvoudiger dan ooit, een extra kassa of mobiel device is eenvoudig aan te sluiten op het online systeem.

Reden genoeg om de overstap te maken!

Certificaat

Cashr is houder van het certificaat betrouwbaar kassasysteem en bewijst hiermee van tijd tot tijd gecontroleerd te worden op onder andere het onderwerp Veiligheid. Cashr is eveneens houder van het certificaat dat Worldline als leverancier uitreikt een organisatie die een betrouwbare en stabiele koppeling heeft ontwikkeld. Daarnaast heeft Cashr een team monteurs ter beschikking. Bij ingebruikname van het online systeem van Cashr komen de monteurs op locatie en als er problemen zijn kunnen zij helpen, ook in het weekend of na kantooruren.

Meer weten over Cashr? Bezoek www.Cashr.nl

Vraag onze supportmedewerkers om een gratis Demo bij te wonen. 0346 – 258087.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.